El Carme Tarragona

11 de jun de 2020

VACUNA PEL PLANETA

El passat divendres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient us vam proposar una acció a la comunitat educativa. Com Escola Verda seguim promovent accions per recordar i conscienciar de l’emergència climàtica, per sensibilitzar ala comunitat amb el nostre planeta i per encoratjar-la i motivar-la a fer accions que ajudin a cuidar al medi ambient.

Aquesta crisi del COVID19 ha suposat un greu impacte per a la vida en general: la salut, sobretot, però també l'economia, la societat, la cultura… i el medi ambient. Aquesta crisi ens canviarà socialment i ens ha mostrat amb evidència les relacions de dependència que permeten la nostra existència. La manera de relacionar-nos entre nosaltres i amb el medi ambient, la qual cosa decidim i fem individualment i com a comunitat, està marcant la nostra salut i la de milions de persones. 

L'egoisme, la insolidaritat, l'avarícia, el consumisme, la degradació del medi ambient, etc. se'ns han mostrat com les principals malalties del nostre planeta, unes malalties que hem de combatre, juntament amb la pandèmia.

Però en aquestes setmanes també hem incorporat coses positives. Hem compartit aprenentatges que ens han permès resistir el confinament i la crisi, però que a més ens han de servir per millorar la nostra relació amb el nostre planeta d'ara endavant. Hem après a fer pa amb les nostres pròpies mans, a gastar menys combustible per a moure'ns, a comprar en comerços de proximitat, a valorar les persones que cuiden de nosaltres, a vetllar per la salut de tota la comunitat, a consumir només l'estrictament necessari, hem construït horts urbans als balcons, hem compartit i ballat música amb els veïns...

Volem que ens expliqueu les accions que heu fet o les coses que heu après durant aquestes setmanes de confinament i  que són positives per al medi ambient. 

Són les “vacunes” que poden servir per a curar el medi ambient, i volem conèixer-les i compartir-les.

Recordeu que l’acció consisteix en escriure una paraula o frase d’una acció concreta per curar el planeta i il·lustra-la en una paper o cartolina, en forma de xeringa, o dibuixant-hi una xeringa; fer- vos una fotografia amb la vostra proposta de Vacuna (la fotografia també pot ser realitzant l’acció o la proposta) i envieu-la a escolaverdaelcarme@gmail.com.

Alumnes, mares, pares, professors i professores, ANIMEU-VOS! Esperem rebre'n moltes més!

Us compartim algunes de les fotografies que ens heu enviat.

Moltes gràcies per la vostra participació i implicació!


 

SI NO ÉS ARA, QUAN?

SI NO SOM NOSALTRES, QUI?