top of page

ESCOLA VERDA

La nostra escola forma part del Programa Escoles Verdes i de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya .

Aquest projecte està organitzat i supervisat per la Generalitat de Catalunya, concretament pel Departament de Medi Ambient i des de l'equip educatiu del centre vam demanar d'adherir-nos-hi.

REUNIONS CONSELLERS VERDS.jpg
Aula neta.jpg

Aula neta

Un dia a la setmana, les conselleres i els consellers verds passen per les aules i miren que el terra estigui net, les taules i les cadires ben posades, la brossa ben reciclada, els llums apagats quan no es fan servir i els calaixos ordenats. Cada classe obté uns punts en funció d’aquests aspectes i, a final de mes, es fa un recompte de punts.

Esmorzar saludable

Les conselleres i els consellers verds fan un recompte dels esmorzars saludables i envasos sostenibles per tal de conscienciar als alumnes i contribuir al benestar del medi ambient.

ESMORZAR SALUDABLE.jpg
Fridays for future.jpg

Fridays for future

Un divendres al mes, tota l’escola reflexiona sobre un tema que afecta al planeta. A través de diferents activitats, prenem consciència sobre la importància dels problemes medi ambientals.

Cursa d'orientació: Marató TV3

L’equip verd organitza una cursa d’orientació oberta a tots els alumnes i famílies, per tal de recaptar diners per col·laborar amb La Marató de tv3.

Cursa d_orientgació_ MARATÓ TV3_.jpg
REUNIONS CONSELLERS VERDS.jpg

Reunions de consellers verds

Les conselleres i els consellers verds es reuneixen una vegada al mes per planificar les activitats d’escola verda que es duen a terme a l’escola. D’aquesta manera s’implica a l’alumnat en aquest projecte.

Projecte plantaula

Les conselleres i els consellers verds han escollit una planta en funció de l’orientació de l’aula, i les seves necessitats. Entre tots les han cuidat i han observat la seva evolució i els seus possibles usos.

PLANTAULA.jpg
PUNTS RECOLLIDA.jpg

Punts de recollida

A l’escola hi ha diversos punts de recollida: piles, toners, buits... per tal de reciclar i conscienciar als alumnes i a les famílies de l’impacte medi ambiental.

Setmana Bio

Els alumnes d’ESO van a les aules d’infantil i primària a fer diversos tallers i xerrades divulgatives sobre producció agroalimentària ecològica.

SETMANA BIO.HEIC
PROJECTE RIUS.jpg

Projecte rius

El Projecte Rius és una iniciativa de l’Associació Hàbitats que neix l’any 1997 amb l’objectiu d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Fomenta l’apropament de les persones al medi i permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, així com identificar els problemes que els afecten i reflexionar sobre com solucionar-los. El nostre centre, juntament amb altres centres de Tarragona hi participen com a voluntaris realitzant inspeccions anuals als diferents trams del riu Francolí.

Dia de la fruita

Els dimarts els nens i nenes de l’escola porten fruita per esmorzar amb la finalitat de fomentar els hàbits saludables.

Dia de la fruita.jpg
DESCOBRIM EL NOSTRE ENTORN.jfif

Descobrim el nostre entorn

Durant el curs escolar, es realitzen diverses sortides per descobrir el nostre entorn: a les platges de la ciutat, al bosc de la Marquesa, al riu Francolí, etc.

Jardí vertical

Al pati de l’escola hem penjat un jardí vertical amb diferents plantes. Cada planta té un bastonet de fusta amb el seu nom. Els nens i nenes de l’escola s’encarreguen de regar-les i cuidar-les.

JARDÍ VERTICAL.jpg
ACCIÓ CONJUNTA.jpg

Acció conjunta escoles verdes

Cada any participem conjuntament amb altres centres que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Tarragona, organitzant accions conjuntes que tenen com ha finalitat sensibilitzar sobre alguna temàtica ambiental: contaminació de l’aire, abocadors il·legals, reciclatge, etc.

Forums escoles verdes

Una vegada a l’any, varies escoles presenten i expliquen una de les accions d’escola verda a través d’un mercat d’experiències. Durant un dia sencer, els consellers verds són els encarregats d’explicar una de les accions dels objectius de desenvolupament sostenible que es fan a la nostra escola.

FORUMS ESCOLES VERDES.jpg
bottom of page