top of page

Escola Verda

La nostra escola forma part del Programa Escoles Verdes i de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya .

 

Aquest projecte està organitzat i supervisat per la Generalitat de Catalunya, concretament pel Departament de Medi Ambient i des de l'equip educatiu del centre vam demanar d'adherir-nos-hi.

 

És un dels projectes principals de l'escola i ens fa molta il·lusió poder compartir-lo amb vosaltres, alumnes i famílies, fent-vos partícips de les diferents actuacions.

 

Què vol dir ser Escola Verda?

 

Ens comprometem a que el Col·legi El Carme sigui el més sostenible i respectuós possible amb el medi ambient.

 

Volem que les nenes i els nens de la nostra escola siguin la part més important d'aquest procés.

 

Una de les bases de l'Escola Verda és la regla de les 3R : Reduir-Reutilitzar-Reciclar. Reduir el nombre de residus que produïm. Reutilitzar sempre que sigui possible els diferents materials. Reciclar tot el que no es pot aprofitar.

 

Què hem fet fins ara?

 

Hem dut a terme una diagnosi dels punts forts i de les diferents necessitats que té l'escola pel que fa a temes ambientals en tots els àmbits del centre i a partir d'aquesta diagnosi hem elaborat uns objectius estratègics que anirem assolint any rere any.

 

Quins objectius tenim per aquest curs?

 

-   Recollida d'estris d'escriptura usats, en col·laboració amb el centre d'Educació Especial Estela.

 

-   Recollida d'oli domèstic usat: emmarcat dins el programa EDUCO, impulsat per l'Ajuntament de Tarragona.

 

-   Espai de comunicació d'idees. Família-Escola: Hi ha un espai al blog de l'escola per a la difusió d'activitats i iniciatives favorables a les 3R que promocionem al centre.

 

-   Recollida selectiva de residus: recollirem els residus que es produeixen a l'escola ( aules, pati i d'altres espais ) i ens encarregarem de que vagin al seu contenidor.

 

-   Tallers mediambientals: Durant la setmana del 28 de gener fins a l’1 de febrero es realitzaran tallers per tal de conscièniar als alumnes la necessitat cap al respecte i la cura del medi ambient.

 

-       Projecte Rius: Cada any els alumnes de 3r d'ESO participen en El Projecte Rius, una iniciativa de l'Associació Hàbitats que neix l’any 1997 amb l’objectiu d’estimular la participació activa de la societat en la conservació i millora dels rius. Fomenta l’apropament de les persones al medi i permet conèixer les característiques dels ecosistemes fluvials, la biodiversitat, els valors ecològics i socioculturals, així com identificar els problemes que els afecten i reflexionar sobre com pal·liar-los.

El projecte promou la implicació de la societat en la gestió dels espais fluvials, engegant i compartint iniciatives per la millora dels rius i de l’entorn de ribera. Pel que fa al Col·legi El Carme, els alumnes, mitjançant inspeccions del seu tram del riu Francolí, proporcionen la informació necessària per a conèixer i divulgar el seu estat.

 

-   Consellers verds. Dins de la comissió verda de l’escola de la que formen part mestres i professors, s’incorporen dos alumnes de cada cicle per tal d’aportar les seves idees i ser els encarregats d’algunes funcions així com de transmetre la informació a la resta dels companys del que s’ha parlat des de la comissió verda.

 

-  “Healthy breakfast” Foment d’esmorzars saludables. Creem consciència i fem foment dels bons hàbits per mitjà d’un recompte setmanal dels esmorzars saludables a les aules.

 

-   Concurs artístic literari de l’escola verda. Amb motiu del dia Mundial de la Terra que es celebra el dia 22 d’Abril, des de l’escola El Carme engeguem aquest concurs obert a la  participació de tots els alumnes de l’escola, des de P3 fins a 4t de la ESO amb una temàtica triada pels propis CONSELLERS VERDS.

 

Novetats

 

 

-   Aula NETA. Enguany s’engega un nou concurs per promoure l’hàbit de neteja i reciclatge a les aules. Un dia a la setmana sense especificar un membre de la comissió d’escola verda valorarà l’estat de l’aula i apuntarà els resultats al rànquing general.

 

-       La Setmana Bio per l’alimentació ecològica: És un esdeveniment en el que es celebren tot un conjunt d’activitats per tot el territori català. Amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques de la població.

bottom of page