ALUMNES DE 6è VISITEN EL COL·LEGI ST. RAFAEL

En motiu de l’acte del DENIP que se celebrarà el 30 de gener, uns quants alumnes de 6è han visitat el col·legi d’educació especial Sant Rafael. Aquest any, la temàtica del DENIP és la convivència, i els nostres alumnes han passat un matí fent activitats i jugant amb els altres nens i nenes. Ha sigut una jornada ben enriquidora, educativa i bonica, on des del primer moment s’ha establert un estret vincle entre tots.

ARTISTA GIUSEPPE ARCIMBOLDO

A la classe de P4 hem treballat a Giuseppe Arcimboldo, artista que feia retrats amb fruites i verdures, aprofitant que fem el projecte dels aliments hem creat entre tots la nostra obra d'art particular.

TALLER DE CIÈNCIES A 4t D'ESO

Avui, dia 29 de novembre, els alumnes de ciències de 4t d'ESO hem visitat la Facultat de Química per realitzar el taller: "Les molècules, més vives que mai!". A les modernes instal·lacions de la facultat, hem pogut realitzar algunes pràctiques i observar de primera mà el que aprenem a les classes de Biologia. Ha estat una jornada molt enriquidora i agraïm a la Universitat Rovira i Virgili (URV) l'oportunitat d'aprenentatge que ens ha ofert.

SUMA CORRECTE O INCORRECTE?

Els nens i nenes de P5 comprovem si les sumes són correctes o incorrectes.

DE LA IMAGINACIÓ A LA PANTALLA

Els alumnes de 4t de Primària ens hem pogut transformar en petits artistes de cine per un dia. Gràcies a un taller dut a terme al Caixa Fòrum, hem conegut els orígens del cinema i hem creat els nostres petits curtmetratges. Primer hem pensat i imaginat la història, després gràcies als decorats, accessoris i als nostres directors i càmeres, hem gravat i editat les pel·lícules. Som tots uns artistes! Càmera, claqueta, acció!

TREBALLEM MOLT!

Continuen treballant de valent, aquests nens de tercer de primària! Mireu quins treballs tan bonics!!!

ELS ALUMNES DE C.I. CELEBREN SANTA CECÍLIA

Per celebrar Santa Cecília, patrona dels músics, els alumnes de Cicle Inicial van poder gaudir d'un taller per conèixer 3 instruments de vent: el clarinet, el fagot i la trompeta. La Marta i el Joan els van explicar les característiques d'aquests tres instruments i els van poder escoltar. Per acabar l'activitat van cantar tots junts la cançó "Jo voldria ser un gran músic" acompanyant-la amb instruments de percussió.

SETMANA DE LA CIÈNCIA

La setmana passada es va celebrar la 22a Setmana de la Ciència. L'escola ha volgut apropar els seus alumnes a la ciència per tal de despertar-ne el seu interès i curiositat. Els alumnes de les optatives científiques de 4t d'ESO (Biologia, Ciències Aplicades al Món Professional i Física i Química) van preparar diversos tallers d’experimentació al laboratori i els van ensenyar i explicar a la resta de l’escola. Tots vam poder observar i gaudir d’experiments com fabricar un líquid no-newtonià (sòlid i líquid a la vegada) o transformar aigua en vi (i viceversa), entre d’altres. Ha estat molt enriquidor per a tots. Hem viscut la ciència!

TOTS JUNTS FEM ESCOLA

QUI ENS LLEGEIX AVUI? Aquest divendres a 4t A de primària hem tingut la primera visita, la mare de l'Asier Cazalla, per realitzar l'activitat amb tots els companys sobre la lectura. La Yolanda, ens ha llegit un conte "De dia i de nit", la qual cosa es preguntava ella, quan era petita, de per què passava. Ha sigut molt interessant i han sorgit moltes curiositats i preguntes. A més a més ens ha regalat el llibre per ampliar la biblioteca de l'aula, i la manualitat que han fet tots dos. Moltíssimes gràcies!!!

JA SABEM FER INVITACIONS!

Els nens de P5 hem aprés a fer una invitació. Hem fet grups i cadascú ha triat el tema de la festa que vol celebrar, hem decidit el dia, l'hora i el lloc i després l'hem decorat al nostre gust. Quan cada grup ha tingut feta la seva invitació l'ha presentat i explicat a la resta de la classe. Ara ja sabem fer una invitació per poder convidar als amics i amigues a les nostres festes.

PROJECTE ELS ALIMENTS!

Fruites, verdures, carn, peix... Aprenem a conèixer els aliments més saludables pel nostre cos i com classificar-los.

PRIMERA TROBADA DE GRUPS FEAC

Un any més, aquesta tarda s'han engegat les trobades de grups FEAC, un projecte que ja fa anys que realitzem a l'escola. Es tracta d'una sèrie de quatre reunions que es fan al llarg del curs entre pares i professors que afavoreixen la cohesió entre el centre i les famílies i que permeten reflexionar sobre temes educatius d'una manera distesa. Esteu tots convidats a afegir-vos-hi en qualsevol moment de l'any. Animeu-vos-hi!

ANEM AL TEATRE: MAX IN LOVE

Aquest matí els alumnes de 4t d'ESO han anat a veure l'obra de teatre Max in love: Respecta'm. Es tracta d'una iniciativa dins del programa RESPECTA'M, que vol aconseguir la millora de les condicions ambientals i educatives de la ciutadania i prevenir les conductes sexistes i qualsevol tipus de violència sexual en tots els contextos. L'obra està interpretada per set actors i actrius adolescents, una de les quals és antiga alumna de l'escola, i està formada per una sèrie d'escenes pròpies de la vida quotidiana dels joves. Les situacions conviden a reflexionar sobre temes com les violència masclista, les drogues, la sexualitat... Després de la representació hi ha hagut un debat amb els actors

DRETS DELS INFANTS

Avui els nens i nenes de 3r i 4t han rebut la visita de l’ONG Mans Unides que els ha fet gaudir d’una sessió de contes sobre la importància dels drets dels infants. Ha estat una activitat molt sensibilitzadora i reflexiva per als nostres alumnes.

SALUT ESCOLAR

Els alumnes de 2n també hem gaudit d'un taller de salut. Ens van explicar com es formaven les càries, quins aliments eren bons per a les nostres dents i com havíem de cuidar-les. Hem fet uns quants jocs per aprendre-ho i ens ho hem passat molt bé!

FER SALUT MOLA!

Avui els alumnes de 4t de Primària han gaudit d'una gimcana saludable on han pogut participar a diferents proves. Hem tastat diferents aliments amb els ulls tapats, elaborat exquisides brotxetes de fruita, classificat aliments gràcies a una piràmide alimentària gegant... tot combinat amb una bona dosi d'activitat física! Després de tots els consells i el què ens han ensenyat avui, hem vist que fer salut mola!

DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DELS INFANTS I ADOLESCENTS

Amb motiu del Dia internacional dels Drets dels Infants i Adolescents, el passat diumenge, al Palau de Congressos de Tarragona es va celebrar la II Festa commemorativa. Una jornada farcida de contes, audiovisuals i taules rodones, on alcaldes, regidors, infants i joves dels Consells municipals debatien sobre les propostes de millora per als pobles i ciutats. A la segona taula rodona, una de les nostres alumnes, l'Abril Fernández, va representar el Consell Municipal d'Infants de Tarragona. Una jornada per pensar i debatre sobre els drets de tots els infants d'arreu del món.

TREBALLEM MOLT!

Els alumnes de 3r de Primària ens han tornat a sorprendre un dilluns més amb tots els seus treballs del cap de setmana. Quina gran capacitat de creació! Enhorabona a tots i totes per aquesta mostra de treballs tan elaborats!

TOTS JUNTS FEM ESCOLA

Aquest dijous passat, els alumnes de 2n de primària vam començar el projecte "Tots junts fem escola". Va venir la mare de l'Eimy, a parlar-nos de la columna vertebral, aprofitant que estem treballant a medi, el cos humà. Ens va explicar com cuidar-la per no patir futures lesions. Va ser molt dinàmic: vam fer alguns estiraments i fins i tot vam acabar ballant. Va ser molt interessant i ens ho vam passar molt bé. Gràcies Elisabeth!