DIANA, LA PROTAGONISTA DE LA SETMANA

La Diana va ser la protagonista de la classe dels Ratolins. Durant la setmana ens va portar a la classe alguns dels seus objectes personals. Un dia ens va portar una de les seves nines amb un cotxet, ens va ensenyar a la Vampirina, un carro de la compra i un tutu per disfressar-se a la classe. Amb les fotografies del quadern ens va ensenyar a la seva família, els seus dos gossets i les coses que més li agraden. A la Diana li agrada anar amb bicicleta, dibuixar amb el seu papa, pujar a l'avió, jugar amb el seu cosí, anar a la neu, fer esport amb el seu papa i visitar a la seva família que viu a Noruega. Una tarda vam rebre la visita de la mama de la Diana. La seva mare li va portar una d

EIDAN, EL PROTAGONISTA DE LA SETMANA

L'Eidan ha sigut el protagonista de la classe de les Erugues. Ens ha portat a la classe algunes de les coses que més li agraden com algunes de les seves joguines preferides i hem descobert que li encanten els cotxes! A més ens ha explicat un munt de coses amb el llibre del protagonista. El dimarts ens van venir a visitar a la classe la seva mama, el seu papa i el seu germà gran l'Edgar. Entre tots ens van explicar dos contes i després ens van donar per cadascú un llibret per pintar i enganxar adhesius que vam començar a la classe i ens ho van regalar! Moltes gràcies per fer-nos passar una estona tan divertida! Ara ja coneixem una mica més a l'Eidan.

PADRINS LECTORS DE CARNAVAL

Avui els padrins lectors de 3r d'ESO i els seus fillols de 2n de Primària s'han trobat per fer una activitat sobre el text instructiu relacionada amb el Carnaval: han ordenat els passos d'unes instruccions per elaborar un antifaç i les han dut a terme. Les decoracions han sigut d'allò més originals!

DESCOBRIM L'ENIGMA

Els alumnes de segon han rebut una altra carta del Pol que els donava la pista definitiva per esbrinar des d'on els escriu. Han investigat al mapa i han decidit que la localitat oculta era Salardú. A més, el Pol havia fet una pista màgica que en cobrir-la amb aquarel·les ha confirmat que era la solució correcta. T'hem descobert Pol! Arreveure!

TREBALLEM MOLT

Als alumnes de 3r de primària no se'ls hi acaben les idees, sempre tenen ganes de fer treballs durant el cap de setmana! Mireu quins artistes!

SONIA, LA PROTAGONISTA DE LA SETMANA

La Sonia va ser la protagonista de la classe dels ratolins. Durant la setmana ens va portar a la classe alguns dels seus objectes personals. Vam conèixer al "Perruchi", un gos de peluix que li agrada molt a la Sonia, un altre dia la vam veure disfressada de Blancaneus, ens va ensenyar un peluix de la Víbria de Tarragona, un vestit de quan era petita i els seus Pinypons que tant li agraden a la Sonia. Amb les fotografies del quadern ens va explicar les coses que més li agraden. Ara ja sabem que el seu color preferit és el rosa, que li agrada anar al Port Aventura, a les festes de Santa Tecla, anar al parc, jugar amb la "Tati Andrea" a cuinetes, anar a la piscina, fer bombolles de sabó, els

GIMCANA SOBRE LES FUNDADORES

Els alumnes de tercer d'ESO han preparat una gimcana pels alumnes de Cicle inicial i mitjà. Constava de proves variades on apareixien detalls de la vida de les fundadores de l'escola, Teresa Guasch i Teresa Toda. Grans i petits s'ho han passat genial. Preciós aprenentatge de valors!

EL NÀSTIC ENS VISITA

Ahir el Gimnàstic de Tarragona va venir a l’escola a fer-nos una visita. Els alumnes de 6è van poder fer de reporters i van poder entrevistar als dos jugadors que van venir: Miguel Palanca i Roger Brugué. Després els hi van signar autògrafs i van poder parlar amb ells. Una tarda on grans i petits van poder gaudir! Podeu veure la notícia de la web del Nàstic, clicant la paraula Enllaç.

DIA DE LES FUNDADORES I ESMORZAR SOLIDARI

Aquest matí hem celebrat el 141è aniversari de la fundació de la nostra congregació, el 22 de febrer de 1878. Tots els alumnes i professors de l'escola hem commemorat aquesta data amb un acte al pati del col·legi, que ha constat d'una representació de la vida de les fundadores i de diverses cançons. També hem organitzat l'esmorzar solidari, que enguany servirà per recollir diners que es destinaran a una Casa-Hogar de la congregració a Bucaramanga (Colòmbia). Hem comptat amb la col·laboració de Coca-Cola.

OLIMPÍADES COOPERATIVES

Els alumnes de Cicle Inicial van celebrar una nova assemblea per saber si havien superat la prova corresponent "Seiem bé". A poc a poc van omplint la graella amb les seves medalles i ja tenen un nou repte: Demanar el torn de paraula. Mans amunt, nois!

DICTAT PER EQUIPS

Els alumnes de segon han fet un dictat molt especial. Cada grup havia de buscar les pistes d'un color determinat i anotar-les en un paper. A continuació havien de llegir-les i deduir a quin tipus de paisatge es referien.

Acte de reconeixement

Aquest dilluns 18 de febrer va tenir lloc l’acte de reconeixement als centres escolars que desenvolupen el programa Tutoria entre Iguals (TEI), ja que aquest ha estat guardonat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). L'acte, celebrat al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona, va estar presidit pel Conseller d'Educació Francesc Roca. La nostra escola va implementar aquest programa fa tres cursos amb l’assignatura No Estàs Sol (NES), impartida a 3r i 5è de Primària, i dins la tutoria, a l’etapa de Secundària. Felicitats a tots els que ho feu possible!

VIDEOCONFERÈNCIA AMB BUCARAMANGA

Ahir els alumnes de cicle superior van fer una videoconferència amb les noies de la “Casa Hogar” de Bucaramanga. La “Casa Hogar” és una casa d’acollida que la congregació de la nostra escola té a Colòmbia. Els alumnes van poder preguntar a les noies que hi viuen quina és la seva realitat, com viuen, quina és la seva rutina, què acostumen a menjar, quins esports realitzen... Aquesta videoconferència s’emmarca dins de les activitats que aquesta setmana es realitzen, al voltant del dia de les nostres fundadores: Teresa Toda i Teresa Guasch. A més a més, la recaptació econòmica de l’esmorzar solidari que es realitzarà aquest divendres, anirà destinat a aquesta casa d’acollida de Bucaramanga.

KARLA, LA PROTAGONISTA DE LA SETMANA

La Karla ha sigut la protagonista de la classe de les Erugues. Ens ha portat moltes de les coses que més li agraden com algunes de les seves joguines preferides, alguns contes, i una disfressa de la "Campanilla"! El dijous ens van venir a visitar a la classe la seva mama i el seu papa i ens van explicar un conte "La caputxeta vermella"! Després ens van ensenyar moltes coses amb el llibre del protagonista. Per acabar vam pintar el dibuix de la Caputxeta o del llop, el que ens va agradar més. Moltes gràcies per fer-nos passar una estona tan divertida! Ara ja coneixem una mica més a la Karla.

6è AL CAIXAFÒRUM

Avui els alumnes de 6è han anat al Caixafòrum a fer un taller que s’anomena “Del jeroglífic al Whatsapp”. Han recorregut els diferents llenguatges des de l’antiguitat, a través de l’observació d’empremtes, signes i codis. Han pogut descobrir els valors i la riquesa de la comunicació escrita en tots els seus àmbits i registres. I han fet un repàs pels diversos tipus de llenguatge fins arribar a les noves tecnologies de la comunicació: sobre pedra, paper, cera, plom, cuir, argila… o bits. S’ho han passat molt bé!

JUNTS FEM ESCOLA

Ahir la Marta, la mare del Dídac Caballé de 6è A, que és enginyera química, va venir a explicar el seu ofici. Treballa en una empresa de cosmètica, i va explicar-nos tot el procés d’elaboració dels productes que fabriquen. A més a més, van fer de científics, i van crear dues colònies i un gel de bany. Una xerrada molt interessant! Moltes gràcies per haver vingut Marta!

PEIX PEIXET

Els alumnes de segon han visitat el Museu del Port per realitzar una activitat on els han explicat moltes coses sobre el port de Tarragona i els animals que viuen en les seves aigües. Inclús han pogut fer de pescadors i peixaters. Han tancat el matí fent un viatge amb barca. S'ho han passat genial!

TREBALLEM MOLT

Escriure cartes, ser creatius, fer notícies, escriure poemes... els alumnes de 3r cada vegada s'engresquen més amb les seves feinetes de cap de setmana i no deixen de sorprendre's els uns als altres. Molt bona feina!

JUNTS FEM ESCOLA

Dijous passat els alumnes de 5è vam realitzar un taller de videojocs dins del projecte “Junts fem escola” on qualsevol familiar pot venir a explicar als alumnes un projecte que hagi preparat amb un alumne de cinquè. L’altre dia vam tenir amb nosaltres el padrí de la Roser Martín, el Ramón. Entre els dos ens van explicar com treballa i com s’organitza KING, empresa creadora de videojocs per tauletes i mòvils. Al llarg de l’explicació vam fer dinàmiques per a grups on la coordinació i el treball en equip eren fonamentals per poder assolir l’objectiu de la tasca. En Ramón ens va fer entendre que els videojocs poden ser molt divertits, però que per poder treballar fent el que a un més li agra

SIEI

Com ja sabeu és important conscienciar de ben petits de la importància de cuidar el medi ambient. Per aquest motiu, el divendres alguns alumnes de primària van participar en un taller sobre el reciclatge. Els infants van interioritzar i aprendre la cançó “Si triem bé sona millor” de Pitu Tries i van classificar cada objecte al contenidor corresponent.